Disclaimer : Bak kata Juria Afina: "This is not a revelation, this is just a piece of my brain"
Simply put, dalam setiap penulisan ada FIKSI dan BUKAN FIKSI nya. Kalau terasa, tanggung sendiri :)

#You might find yourself in my writing(s), that's how I acknowledge your presence in my Qalb.

Saturday

Beza kita dengan mereka

"Kita ni kena jadi macam para sahabat,
Kalau nak banding jahiliyah, jahiliyah para sahabat lagi 'hardcore' dari kita.
Tapi sahabat ni dahsyat, bila dah dapat islam je, terus beriman, tak cakap banyak dan berjanji tak kan kembali dah kepada jahiliyah. Benci untuk kembali kepada jahiliyah macam mana mereka benci masuk neraka.
Lantas kita bagaimana?.
Kita jauh beza. Pada mulanya memang kita dah jauh dah dari jahiliyah, tapi ada saat-saat tertentu, selamba hipopetemes je kita buat jahiliyah.
Bila stress, mula nak call pakwemakwe nak luah rasa di hati. Uwekk.
Bila resah gelisah, tengok cerita Superman Kembali(baca: The Return of Superman).
Bila ada masa kosong, pergi Pavilion cuci mata. Bukan nak beli barang pun sebab kita bukan kaya mana. Dalam poket tu susah nak ada rm50.
Islam itu manis.
Tapi kau akan rasa manis bila rasa pahit tidak bercampur sekali.
Kerana yang pahit itu adalah jahiliyah yang dan bersarang dalam hati tuh!. "
-Taujihat Jiwa
--------
Hembus hingus. . .
    ketap bibir, tahan sendu.

T.T

No comments: