Disclaimer : Bak kata Juria Afina: "This is not a revelation, this is just a piece of my brain"
Simply put, dalam setiap penulisan ada FIKSI dan BUKAN FIKSI nya. Kalau terasa, tanggung sendiri :)

#You might find yourself in my writing(s), that's how I acknowledge your presence in my Qalb.

Friday

1 Jumadil thani 1437 H

"Mama,  masa dekat lrt tadi kakak ada kenal dengan seorang makcik ni"

"Oh"

"Hmm.. Banyak juga lah makcik ni sembang. Dia siap minta nombor lagi. Hah! Katanya,  'dik,  kalau kau ada apa-apa nak luah ke . . .nak cerita ke . . . contact je lah. Jangan segan-segan eh" (sengih) "Adoyaii~ Teringat dekat mak dengan ummi kat Haramain"

"Hmm . . . Lain kali cakap,  'kita dah ada mak lah makcik' " (senada)

Berkata juga lah hati aku waktu tu,  'Ma,  is this a subtle way saying that you're jealous?' Teehee~ (sengih)

Tapi sejujurnya, aku waktu tu tak tahu nak ketawa ke nak takut.

     Ketawa; sebab Mama nampak comel sangat nak 'cemburu'
     Takut; sebab Mama macam possesive sangat

                                                      ×××

Ummi / Mak: 'Foster moms' masa di Haramain.

________________________

Disclaimer: Dalam setiap penulisan ada FIKSI dan BUKAN FIKSI nya; moga pengajaran yang cuba disampaikan, tersampai.

No comments: