Disclaimer : Bak kata Juria Afina: "This is not a revelation, this is just a piece of my brain"
Simply put, dalam setiap penulisan ada FIKSI dan BUKAN FIKSI nya. Kalau terasa, tanggung sendiri :)

#You might find yourself in my writing(s), that's how I acknowledge your presence in my Qalb.

Sunday

#kipidap #dongibap

source : Sukan Star TV
---
Benda ni, sebenarnya dah ada yang timbulkan dulu lagi.

Tapi, nak cakap juga! Sebab, sedih tengok bahasa sekarang.

Sigh.

Aku pun bukannya pandai mana, tapi...terganggu (rasa) tengok penggunaan yang kurang tepat especially,
'your' dan 'you are'
'they are' dan 'their'
Dan juga ejaan / shortform macam,
'Kaq' (bagi perkataan 'Kak'
'y' (bagi perkataan 'yang' )
Dan, 'perkataan-perkataan' baru macam,
'kipidap' (yakni 'keep it up'
'dongibap' (yakni 'don't give up')
Itu, sebenarnya tak cool okay.

Jujur, pertama kali aku jumpa perkataan 'kipidap' aku ingat karipap.

Jangan 'spark' nafsu makan aku boleh tak?
_____________________
p.s: maaf kalau bahasa aku sendiri tak betul.


No comments: