Disclaimer : Bak kata Juria Afina: "This is not a revelation, this is just a piece of my brain"
Simply put, dalam setiap penulisan ada FIKSI dan BUKAN FIKSI nya. Kalau terasa, tanggung sendiri :)

#You might find yourself in my writing(s), that's how I acknowledge your presence in my Qalb.

Monday

Rawrr!

source : google.com


Akak...kalau bangun lewat, kita subuh dinosaur tak apa kan?

Subuh dinosaur?

Alaa. Terlajak waktu subuh... Macam subuh gajah... Tapi, lagi lewat. 

Dah kenapa lewatnya?

Err... Sebab bangun lewat.... Sebab....

Tengok cerita Korea?

Ishh.. Akak ni.... (kuis-kuis baju konon malu) Hehee..  Kadang-kadang lah (suara perlahan antara dengar dengan tidak)

Ooh. Pernah tengok roti berkulat?

Pernah.

Kalau letak butter, does it make the bread any better?

Jeda.

(Senyum) Sama lah dengan solat. Kenapa perlu mencari alasan bagi menutup kesilapan? Sedangkan, prevention is better than cure. Tak ke?

Tunduk.

By the way, terima kasih sebab expand-kan lagi vocabulary akak. Dekat sini baru akak belajar perkataan 'subuh dinosaur' dan 'subuh gajah'. Hiks.

_____________________
“Diantara tanda berpalingnya Allah Subhanahu Wata’ala dari seorang hamba adalah Allah menjadikan kesibukannya pada hal-hal yang tidak bermanfaat baginya.”
-Hasan Al Basri
#jomubah!