Disclaimer : Bak kata Juria Afina: "This is not a revelation, this is just a piece of my brain"
Simply put, dalam setiap penulisan ada FIKSI dan BUKAN FIKSI nya. Kalau terasa, tanggung sendiri :)

#You might find yourself in my writing(s), that's how I acknowledge your presence in my Qalb.

Saturday

"Kenapa buat macam tu?"

"Sebab nak jaga hati"

"Err? Ada ke benda yang membuatkan hati tak terjaga?"

"Entah. Mungkin kalau biar, persoalan akan tergantung. And, we never know what's on people's mind. Kan?"

"Maksud?"

Tarik nafas dalam. "Tak apa lah. Biar Allah yang jaga."

"Sebab nak Allah jaga lah that measure has been taken"

Tunduk. "Despite the increment (if you get what I mean), deep inside I am still a little child. Mommy's daughter, daddy's princess kan? Not to mention the fear(s) I carry along since forever"

"Sampai bila nak jadi princess? Semua orang kena move on, tahu?"

"Sampai tiba masa"

"Kalau macam tu, forever is the answer"

"Ad-du'a silahul mu'min. Kalau betul, ada usahanya dan ada bantuan-Nya. And, the right time will come. Gusar andai buru-buru mencacatkan sa-orang 'Khadijah' "

Jeda.

"Tak apa lah. Saat ini, masing-masing perlu faham konsep pengaduan pada Allah.  Remember Al-Baqarah verse 186? Mengadu pada Dia is the best solution, I would say. Kita masing-masing tak tahu masa depan, kan?"

No comments: