Disclaimer : Bak kata Juria Afina: "This is not a revelation, this is just a piece of my brain"
Simply put, dalam setiap penulisan ada FIKSI dan BUKAN FIKSI nya. Kalau terasa, tanggung sendiri :)

#You might find yourself in my writing(s), that's how I acknowledge your presence in my Qalb.

Monday

"Dan janganlah engkau (wahai Muhammad) menyangka Allah lalai akan apa yang dilakukan oleh orang-orang yang zalim..." (Ibrahim : 42)
______ 

Bila Allah claim Allah itu Maha Pengampun, Maha Menerima Taubat; jangan ambil mudah naa.

Hati-hati dari berkata,
'Alaa.. Sat gi taubat kami taubat lah. Kata Allah tu Maha Pengampun kan' 
'Sampai masa kami insaf lah. Hat ni kita enjoy dulu'  
'Belum sampai seru lagi, dah tua nanti kami berubah lah jadi baik'

Karna, antara nama-nama lain bagi Allah yang Mulia; Al-Hayyu Al-Qayyum.

Allah tak pernah tidur. Allah tak pernah rehat.

Sifat makhluk tak akan pernah pantas disandarkan pada Allah.

Karna itu, jangan pernah ambil mudah pabila Allah kata Allahu Ghafoorur Raheem.

Ingat, ya!

Allah Maha Pengampun, pada masa yang sama dia juga Maha Adil.

Maka-nya, yuk berlari kepada Allah. :)

Yuk, jadikan istighfar makanan ruji kita. :)

Jannatul Firdausi, impian kita. Tak ke? ^.^

No comments: