Disclaimer : Bak kata Juria Afina: "This is not a revelation, this is just a piece of my brain"
Simply put, dalam setiap penulisan ada FIKSI dan BUKAN FIKSI nya. Kalau terasa, tanggung sendiri :)

#You might find yourself in my writing(s), that's how I acknowledge your presence in my Qalb.

Tuesday

Please take note that the defense counsel opt not to receive any case(s) for the time being. *giggles*

18052015;
Moot Court, AIKOL IIUM
---

Alhamdulillah, these...
Civil      : Lee Boon Tien @ Lee Mun Teng & Ors v Hiap Lee (Petrol) Sdn Bhd
                (representing the Plaintiffs) 
Criminal: Public Prosecutor v Norazliyana binti Mohamad
                (representing the accused)
...end, finally. Judgment has been made. Thus, I rest my case. ^.^

---

'Kamu, kamu dengar tak kita call tadi?'

'Kamu call? Jam berapa?'

'Pagi tadi... Merajuk ke, kita tak angkat call? Tu yang bila kita return call, tak angkat?' smirk. 'Kita message pun tak reply...'

'Seriouslah.?'

Buat muka. 'Ya, serious. You called me 10 minutes prior to my call'

(Sengih) 'Ya Kareem... Sorry. Serious tak perasan. Sungguh! Kita tak tengok phone dari tadi. Entah bila-bila entah tertekan. Sorrrrrrryyyyyyy' (peluk dia)

'Hmm.. Selalu gini kan. Kamu tukar je lah phone kamu tu. Bila message pun typo bukan main teruk lagi'

(Sengih) 'Tittew.... Tittew...' (kuis-kuis jari)

Dia malas nak layan. 'Dah, tak payah nak tittew-tittew sangat'

(Ketawa) 'Hahaa. Jangan lah marah. Sat naa, kita check phone'

Pandang skrin, nampak tengah dial no orang. OH-MY-GOODNESS!

Lagi sekali?

'Minnnnnnnn!' Aku jerit. Panik.

'Ni dah kenapa?'

'Omigosh! Omigosh! Tertekan lagi!!! Malu nya... What to do? Nur, kenapa lah pathetic sangat hidup kau ni...?' (tunduk)

'Lah, Bukan salah kamu pun. Phone tu yang geylong kan. Cakap je lah kat dia.'

'Huaaa! Serious malu, Minn. Acane ni? Adoyaiiii.....'

'Kenapa? Dia marah ke? Kamu ter-call siapa?'

'Call no lelaki. Kalau perempuan, boleh tahan lagi lah. Alahai. Phone ni pun satu hal! Nak menggila waktu-waktu macam ni. Ish!'

Dia ketawa. 'Kamu explain lah kat dia, kamu bukannya gatai... Phone tu yang geylong. Bukan salah kamu pun'

(Tutup muka) 'Dah call, pastu message. Gatai nya nampak. Aduh! Dosa apa lah kau dah buat ni, Nur?' aku mengeluh. 'Kalau tak nak message boleh dak?'

'Kamu, kita rasa better kamu explain. Cakap lah kamu bukannya nak menggatai. Phone masalah kan. Dari biar je, nanti entah apa spekulasi dia buat'

'Hmm... Okay'
---

Harap maklum. Call/Whatsapp call/Audio recording, bukan dari seorang Nur.

       Wallahi, aku tak tahu mana nak letak muka.

      :(



'

No comments: