Disclaimer : Bak kata Juria Afina: "This is not a revelation, this is just a piece of my brain"
Simply put, dalam setiap penulisan ada FIKSI dan BUKAN FIKSI nya. Kalau terasa, tanggung sendiri :)

#You might find yourself in my writing(s), that's how I acknowledge your presence in my Qalb.

Wednesday

Kadang-kadang goyah juga. Tapi, Dia kan Ar-Rahman, Al-Hadii.

"Macam mana?"

"Apa dia?"

Senyum ada makna. "Serious lama?"

Sengih. "Oh... Pasal tu..."

Sengih. "Lama tu tau"

Angguk. "A'ah. Tapi, I think it's the best. Kena lah sedar diri sikit. Kita bukan nya pangkat wali"

Pandang tepat pada mata.

"Oo...kay. I did as what you told, tapi... (sigh) Jadi, nak buat macam mana? Lagipun, saya anak mak kan. Jadi, kata-kata mak lebih powerful" Senyum nipis.

"Hmm.."

"And, yes. There's this one thing yang nak share. Keyakinan tu, alhamdulillah Allah bagi bila bersih. Pada masa yang sama, kata-kata seorang Mama tu, saya pegang dan percayai. Takut nak melawan. Sebab kalau melawan, tak payah tunggu seminggu, on the spot Tuhan balas! Hah!"

Angguk perlahan. "Akak rasa, inclination kamu pada apa yang kamu nak tu ada; cuma Allah tengah uji kamu sekarang ni. So, DOA!"

Senyum nipis. "Masih, sedang, dan berterusan, inshaa-Allah kak. Mudah-mudahan Dia tunjuk dan bagi yang terbaik."

---

Jujur aku cakap, saat dia sebut Allah tengah uji kamu, aku rasa terpujuk -sangat.

Keyakinan yang Dia masih pandang aku, muncul dalam hati macam cahaya yang terang benderang.

Dan, keyakinan Allah itu As-Sami' dan Al-Basiir itu bertambah padu.

Allahu Allah.

Seka air mata.

:')

Terima kasih, Tuhan.

---

Tak lama je lagi, adik perempuan yang paling saya sayang nak terbang dah.

Jaga diri baik-baik dekat sana, ya.

I love you, Hani Amirah.
_________________________
p/s: setakat ini, hati teguh (inshaa-Allah), untuk habiskan dan genggam dua sijil berpangkat sama.
pp/s: merancang source of income untuk masa hadapan. Moga dipermudahkan serba serbi. (seronok bila tengok family bahagia kita pegang duit sendiri. ngerti?)

No comments: