Disclaimer : Bak kata Juria Afina: "This is not a revelation, this is just a piece of my brain"
Simply put, dalam setiap penulisan ada FIKSI dan BUKAN FIKSI nya. Kalau terasa, tanggung sendiri :)

#You might find yourself in my writing(s), that's how I acknowledge your presence in my Qalb.

Saturday

Ada yang emo haritu. :p


Makcik aku datang rumah haritu. Saja nak berziarah katanya. Waktu sembang-sembang, tiba-tiba makcik aku timbulkan isu gambar.
"Nur, Acik suka tengok gambar profile picture Nur", kata makcik aku sambil tersenyum. 
Senyum. "Terima kasih" 
"Kenapa? Gambar apa dia letak?" Mama menyampuk. 
"Alaa.. Gambar dia dengan ayah dia lah. Yang senyum nampak gigi tu" 
"Gambar dekat Madinah, Ma. Yang kita pergi menara jam depan Masjid Nabawi tu" aku tambah. 
"Oh.. Nur ni memang. Nak letak gambar dengan apak dia je. Dengan omak dia tak nak diletaknya", Mama tiba-tiba emo. 
'Adoyaii! Mem besar tiba-tiba merajuk pula dah', kata hati aku. 
Makcik aku tertawa kecil, "Mana ada lah, Kak. Dia kata dah nak letak gambar dengan Mama dengan Babah dia. Tapi tak ada gambar yang tiga orang yang betul-betul proper"

Lepas dengar explanation makcik aku, Mama kembali tersengih.

Untung ada makcik aku untuk back up balik.

Fuh! *kesat peluh*

So, tadaaaa!

Madinah Al-Munawwarah,
with the loved ones.
Le picture of me with my heart and soul.

I love you, Mama Babah!
Forever and always.
Love,
Your daughter
.
 

No comments: