Disclaimer : Bak kata Juria Afina: "This is not a revelation, this is just a piece of my brain"
Simply put, dalam setiap penulisan ada FIKSI dan BUKAN FIKSI nya. Kalau terasa, tanggung sendiri :)

#You might find yourself in my writing(s), that's how I acknowledge your presence in my Qalb.

Sunday

"Tolong doakan impian kita tercapai" *senyum*

"Taknak. Awak rasa dah cukup ke amal awak?"

*senyum* " Kita tak pernah rasa amal kita cukup. In fact, kita sedar, dosa kita ni banyak. Tapi...kita lebih takut jadi fitnah pada Islam. Kita tak mampu, dan tak sanggup. Takut sangat kalau-kalau jadi fitnah pada Islam"

"Mana awak tahu awak akan jadi fitnah pada Islam? Suka hati je cakap macam tu"

*sengih* " Kita tahu sebab walaupun Allah beri kita peluang untuk merasai nikmat hidayah, sampai sekarang akhlaq tak macam apa yang Allah suruh, apa yang Nabi sarankan. Kita malu. Terlalu malu. Dan, takut sangat kalau-kalau tak tunaikan hak muslim lain"

Jeda.

"Lagipun, kita ber-impian macam tu sebab tak nak menyusahkan orang.... Dekat sana, kejadian tu berlaku selalu kan... Jadi, inshaa-Allah semuanya biasa sahaja bagi orang dekat sana"


   And the rest is history.

No comments: