Disclaimer : Bak kata Juria Afina: "This is not a revelation, this is just a piece of my brain"
Simply put, dalam setiap penulisan ada FIKSI dan BUKAN FIKSI nya. Kalau terasa, tanggung sendiri :)

#You might find yourself in my writing(s), that's how I acknowledge your presence in my Qalb.

Sunday

Nak jadi macam sahabat.

Tahu tak apa persamaan sahabat-sahabat Nabi?

Cut it short. Apa dia.?

Hati mereka kuat, macam logam.

Haa.?

Hmm-hmm.. Since masuk Islam, hati mereka tak pernah goyah. Biar lah kena asak macam mana pun, ruang dalam seketul daging tu terisi dengan "Ahad" [Allah itu Esa]

Jeda.

Mudah-mudahan, daging kita tu pun pun boleh jadi kental dan liat juga lah bukan batang pinang, mudah sangat disiat bila Allah usik dengan ujian.

Allahu ameen~

No comments: