Disclaimer : Bak kata Juria Afina: "This is not a revelation, this is just a piece of my brain"
Simply put, dalam setiap penulisan ada FIKSI dan BUKAN FIKSI nya. Kalau terasa, tanggung sendiri :)

#You might find yourself in my writing(s), that's how I acknowledge your presence in my Qalb.

Sunday

Alhamdulillah. *tarik nafas dalam* Jat, thank you.

Untuk apa?

Sebab jadi kawan aku.
Sebab kau banyak bagi nasihat kat aku.
Sebab kau tak judge aku.

Senyum segaris.

Aku doakan Allah sentiasa lindungi kau di bawah lembayung rahmat dan redha-Nya.

Aku pun doakan kau yang sama juga.

Senyum.

Kau nak tahu kenapa aku buat semua apa yang kau cakap tu?

Angguk.

Sebab aku pun manusia. Aku sama je macam kau, dan aku tak suka bilamana manusia dibeza-bezakan dan dihukum membabi buta. One can never understand another's feeling despite he has walked a thousand miles in the other person's shoes. Sebab, terang-terang Allah ciptakan manusia itu berbeza(1)


1 Al-Quran (Al-Hujuraat : 12)