Disclaimer : Bak kata Juria Afina: "This is not a revelation, this is just a piece of my brain"
Simply put, dalam setiap penulisan ada FIKSI dan BUKAN FIKSI nya. Kalau terasa, tanggung sendiri :)

#You might find yourself in my writing(s), that's how I acknowledge your presence in my Qalb.

Sunday

Be the melody and sing with me.


"Assalamualaikum"

"..Waalaikumsalam warahmatullah"

"Let's talk"

"...O-kay... Ain't the weather beautiful?"

*smiles* "As beautiful as you"

"Sorry?"

*chuckles* "Let's not talk about the weather, can we? Let's talk about you"

"Huh?"

"Tell me everything about you"

*hesitating* "Err..?"

*smiles* "It's okay. You can talk for hours. I don't mind"

Did I hear it right? Or is it me who hear things again?

"No worries, we have the whole day to spend together"

And then he smiles the warmest smile ever.

Oh dear. The smile~ The smile!! 

O-kay. Breathe in.... Breathe out... Breathe in... Breathe out.... 

Senyuman dia.....

Okay, stop!

Get control of yourself, please.

C'mon lah! Kot ya pun segan pengantin baru, jangan kalut sangat aihh. 

Malu kat laki hang!

Sekali.....

"Hoii! Kau mengelamun apa haa?" Zatul sergah. "Berangan lagi lah tu.! Tak habis-habis!"

-.-"

Ish! Ini lah masalah dia bila orang asyik tanya aku bila nak kahwin.

*sigh*

Monolog: 'Awak, perlu cuci balik hati dan fikiran awak ni. Uruskan fikiran untuk fikirkan perkara mana yang lebih penting, lebih aula [1]...'


          Tentang persoalan itu...
         
          Sorry, aku tak boleh jawab soalan cepu cemas yang kalian bagi  lagi;

          sebab Tuhan aku masih simpan skema jawapan tu.

          Tapi, kalau kau masih beriya-iya nak tahu awal, meh aku bagitahu.

          Insya-Allah, aku kahwin 29 Febuari 2014 nanti.

          Datanglah Putrajaya World Trade Centre.

          Aku jemput.

BJMS_8122013:1159


[1] Aula (أولى) = utama


_____________________________________________________
p/s: take note, umur aku masih belum tahap wajib kahwin (mengikut hukm org melayu) eh.
pp/s: oh ya, kadang-kadang aku memang blur.
ppp/s: tadi, jumpa coach dekat court. and yes, senyuman dia... Perghhhh! Lebaq gilaaaa -mungkin sebab tengok trainee dia ni noob sangat main tennis! *motif?*

2 comments:

saya said...

memang ada sangat la kan 29 feb tahun depan. ;p

aishh

=_='

ala kulli hal
all the best in everything y'doing!

Nur said...

Hahaa :p

Dah tu, asyik timbulkan isu tu je. -.-" Padahal Mr. Right (yang entah siapa2 tu) belum jumpa rumah wali lagi, 'traffic light' banyak sangat kot? Atau GPS x berfungsi? Mungkin juga sebab tak dapat-dapat ilham rumah mana yang patut pergi? *okay. melalut dah :p

Allah~

Gracias! Same goes to you,and break a leg for finals! Ganbatte! ^.^