Disclaimer : Bak kata Juria Afina: "This is not a revelation, this is just a piece of my brain"
Simply put, dalam setiap penulisan ada FIKSI dan BUKAN FIKSI nya. Kalau terasa, tanggung sendiri :)

#You might find yourself in my writing(s), that's how I acknowledge your presence in my Qalb.

Saturday

Ransome

This is my definition of ransome: random + awesome!


The conversation:

Awak! I've got something to tell!!!!! Awak katne?

Dkt masjid. 'sup?

Diri depan cermin sekarang! Nowww!

Huh? Kenapa ni? Macam gelabah semacam je... 

Dah depan cermin belum ni? Cepat lah.! 
Shooh! Shooh!~ In front of the mirror, you go.

Okay, dah. Kenapa?

Nampak tak orang dalam cermin tu?

-.-" Err.? Nampak saya?

Haaaa! Orang yang dalam cermin tu kan... 
Orang yang kita ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ sangat --fillah! 
Macam ni *depa tangan sebesar-besarnya* 

Halahhhhhh.... Suweeet. ^.^ Bahibbak!

I'm longing for that person --sangat-sangat. T.T 
Agak-agaknya orang tu rindu kita, tak?

*smiles* Rindu kita pada awak, kita dah pos kat Tuhan. 
Kan kita dah janji kalau rindu, kita akan adu pada Dia.?

*grins* Jangan lupa doa rabitah, ya.

Inshaa-Allah. Sama-sama kita panahkan busur rabitah ke langit, ya. ^.^

×××

Aww~  How can I not smile from ear to ear?

Terima kasih, Allah. Terima kasih.

Alhamdulillah~

×××

i. Hadis dari Anas bin Malik, Rasulullah SAW bersabda:
 
 «لاَ يَجِدُ أَحَدٌ حَلاَوَةَ اْلإِيمَانِ حَتَّى يُحِبَّ الْمَرْءَ لاَ يُحِبُّهُ إِلاَّ ِللهِ...»

  Sesiapa pun tidak akan merasakan manisnya iman, sehingga ia mencintai seseorang hanya kerana Allah semata.      (HR. Bukhari).

ii. Abu Dawud dan At-Tirmidzi meriwayatkan bahawa Nabi SAW bersabda : “Jika seseorang mencintai saudaranya    kerana Allah, maka kabarkanlah bahawa ia mencintainya.”
________________________________________________________________
p/s: fresh flowers amused me and still do. anyone? *kenyit-kenyit mata* (penangan flower fest)

No comments: