Disclaimer : Bak kata Juria Afina: "This is not a revelation, this is just a piece of my brain"
Simply put, dalam setiap penulisan ada FIKSI dan BUKAN FIKSI nya. Kalau terasa, tanggung sendiri :)

#You might find yourself in my writing(s), that's how I acknowledge your presence in my Qalb.

Saturday

Death reminder

Jumaat, 151113M / 11011435H
"Mak aku..ayah aku..nenek aku..dan adk aku bogsu dah xada...dah confirm no plate...ya ALLAH, sape2 y mengenali diri ini tolong sampai kan pada lecturer kelas aku...
-wan muhammad iqbal bin wan mahmud sabri" (source:Facebook)

Bila baca post ni, aku terdiam. Otak aku cuma terlintas satu perkara;

Allah~ Engkau ingatkan tentang kematian lagi.

×××

Firman Allah SWT maksudnya : "Tiap-tiap diri akan merasai mati dan Kami menguji kamu dengan kesusahan dan kesenangan sebagai cubaan , dan kepada Kamilah kamu sekeliannya akan dikembalikan." (Surah al-Anbiya' ayat 35)
___________________________________________________________________

p/s: aku rindu pada Tuhan; tapi, agak-agak Allah pilih tak aku untuk jadi sebahagian daripada list ahli syurga? *rebah*
pp/s: oh ya, aku pergi 'Aku yang Berdosa' House dengan Atikah Z konon-konon nak dapat keinsafan diri; tapi bukannya kami terkesan instead we end up laughing our arse off. *haish. buat malu je* -.-" Astaghfirullah~ Astaghfirullah~ Astaghfirullah~

No comments: