Disclaimer : Bak kata Juria Afina: "This is not a revelation, this is just a piece of my brain"
Simply put, dalam setiap penulisan ada FIKSI dan BUKAN FIKSI nya. Kalau terasa, tanggung sendiri :)

#You might find yourself in my writing(s), that's how I acknowledge your presence in my Qalb.

Friday

Tak payah nak perasan sangatlah.


Rasa macam kena tembak 30 das bertubi-tubi dari jarak dekat.
Photo courtesy : Facebook.

Jujur aku tak suka aktif di facebook, tapi bila aku buka, aku scroll, macam-macam berita di Mesir aku disuapkan. Sedih tak sedih weh tengok sedara kita keadaannya macam tu? Anak kecil, orang tua, wanita... Semua ditembak dibunuh tanpa perasaan. Gila!

Yang kita dekat sini, entah monster lagha mana pula yang duduk bersantai rina dekat benak hati dan fikiran. Lepas tu, bila kena jentik sikit dengan ujian Allah, meroyan lah pula.

BIG SIGH. -.-"

Cuba bantai sikit rasa ego kau tu. Engkau itu, hamba, layak diuji. Tak payah rasa dah diuji berat sangat lah. Kau belum rasa apa orang lain rasa -yang mana ber-gazillion lagi teruk lempangannya. Tu tengok kat saudara kita tu. Lagi perit. Dah, jangan nak perasan lagi okay?

Kali ini, kita cuba ubah, jom? Stop whining, start acting. It is true that change is scary and it takes gazillions of courage, but it's a good thing. Kan?

______

p/s : buat peringat diri ja ni.
pp/s :panahkan busur qunut nazilah, yuk! senjata bukan hanya pada pistol dan senapang, kita Muslim kita Mukmin (insya-Allah) doa tu pun cukup dah jadi senjata. Allah dengar.

3 comments:

saya said...

salam nur.

samaa. T____T nangis laju-laju bila ada kawan share pasal tu.

takyah nak sangka ALlah dah uji kita macam-macam sampai jadi hopeless terus, walhal orang lain lebih dan lebih lagi kena uji.

:(

salam aidilfitri awak. eh. sempat lagi nak wish. ;p

Nur said...

Wsalam. :)

tau takpe. T.T
perit kan keadaan dekat sana.

eid mubarak juga! taqabalallahu minni wa minkum :)

makan kuih ingat orang sini. hehee :p

Zie Madini said...

Tu lah kan. Yg jd mangsa, rakyat :(