Disclaimer : Bak kata Juria Afina: "This is not a revelation, this is just a piece of my brain"
Simply put, dalam setiap penulisan ada FIKSI dan BUKAN FIKSI nya. Kalau terasa, tanggung sendiri :)

#You might find yourself in my writing(s), that's how I acknowledge your presence in my Qalb.

Thursday

Being human

"Apolah ekau buat dekat rumah tu? Menghabiskan borah yo?"

"Being human" *senyum*

Jeda.

"Err... Menghabiskan beras ya juga. Tapi ya lah. Intipatinya I'm being human." 

"Ekau ni buang tebiat apo? Apo ekau bukan manusia ko? Takdo kijo lain?"

*ketawa nipis* "Idok le. Lecturer CL aku cakap kita ni manusia, so be human! Kita bukannya robot; hari-hari replay benda sama je dalam hidup. Have variety in live! And, kita bukannya malaikat yang kerjanya beribadah sepanjang masa. Jadi tak salah kalau sekali-sekala kita nak berhibur. Kita juga bukannya syaitan yang asyik 24/7 dengan liburan kemaksiatan. So, kena lah pandai melimitkan keseronokan kita. And yes! Aku memang ada je kerja lain. I mean, kerja-kerja." *senyum*

"Kijo apo? Badan bertambah bosa yo aku tengok"

"Aku cakap pun bukannya kau nak percaya. Sceptique"

"Itu lah ekau. Belum cakap suruh cayo. Acano?"

  "Hmm. Aku jadi tukang sapu, tukang cuci, tukang masak, tukang makan, penganalisis film, engineer, and at the same time aku seorang pelajar" *muka bangga*

"Krik... Krik... Malas aku layan"

"Weh, serious lah! Apa kau ingat aku main-main eh?"

"Krik... Krik... Krik... Krik..."

"Tergamaknya dirimu menghiris hatiku. Tidakkah di hatimu punya perasaan? Sampainya hatimuuuuu (nyanyi feeling macam Ameng)"

×××××××

Nah bukti! Hari ni jadi tukang masak, okay. Atau nama glamour : Masterchef Taman.
Miahahaa :p  And jadi tukang cuci, dan tukang kemas foc juga.

Project #1
Daddy-Daughter bonding time
[Puding buah]
Selekeh betul meletaknya hoii.

Project #2
Masterchef Taman wannabe
[Devillish Fruit Butter-Choco Pizza]
Before
After
End.

No comments: