Disclaimer : Bak kata Juria Afina: "This is not a revelation, this is just a piece of my brain"
Simply put, dalam setiap penulisan ada FIKSI dan BUKAN FIKSI nya. Kalau terasa, tanggung sendiri :)

#You might find yourself in my writing(s), that's how I acknowledge your presence in my Qalb.

Friday

Listening to them -sometimes- feels like listening to soap opera.

Abah : Khairul balik harini?

Mama : Harini nak masak bendi.. Nak buat asam pedas.

Abah : Khairul balik harini?

Mama : Harini nak masak bendi... Nak buat asam pedas.

Abah : *up sikit suara pastu buat tangan yang macam orang nak jerit panggil orang jauh tu* Khairul balik harini?

Mama : *ketawa terkekeh-kekeh* Balik.. Balik... Insya-Allah. Dia call semalam kata nak balik.

Abah : Awak ni... Lain saya cakap, lain awak jawab...

Mama : *ketawa guling-guling. okay. itu over. ketawa kekeh-kekeh je*


Hahaa. Apa-apa pun, lepas both of them gaduh-gaduh manja, both will end up laughing at each other. Oh.. Bila dah tua, gitu lah gamaknya.

p/s : after not coming back for a period of time *ceh! cakap lebat macam berkurun tak balik* they made me laugh hard.
pp/s : ahh~ shoo! shoo!~ you little imaginary monster that invaded my 'innocent' mind! it's not the time yet to think of encik kanan, kan? or it is? *ahh. sudah~ encik kanan masih sesat lagi kot..? sebab tu sampai sekarang masih belum ketemu beliau? :p*
ppp/s : eh.. hari ni jumaat lah. sudah selak al-kahfi? ^.^

3 comments:

Nurul Iman said...

Assalamualaikum!

It's been a while.

Hope you've been doing well! (:

Nur said...

Waalaikumsalam. Nurul! ^.^

Tahu takpe. Kinda miss you though. How's life been treating you?

Anyway, what happened to your blog? Senyap je. Been waiting for new stories jugak sebenarnya. :) Not into writing anymore?

Nurul Iman said...

Alhamdulillah, that's enough to be said. Life has been rough, but at least I'm still breathing and sane. (;

I have some drafts, but haven't written them well enough to be posted. Masalah ketiadaan internet kat rumah, dengan kesibukan situ sini.

InsyaAllah, will be back to writing soon.