Disclaimer : Bak kata Juria Afina: "This is not a revelation, this is just a piece of my brain"
Simply put, dalam setiap penulisan ada FIKSI dan BUKAN FIKSI nya. Kalau terasa, tanggung sendiri :)

#You might find yourself in my writing(s), that's how I acknowledge your presence in my Qalb.

Saturday

Syaitan sahabatku. Eh???


"Kau sedar tak yang sebenarnya kau ada best friend?"

"Siapa? Nobody wants to talk to me. Aku ni kan lone ranger. Everybody hates me"

"Ada... Kau tu yang tak sedar"

"Siapa?"

"Syaitan"

"Engkau.! Mulut tak ada insurans! Kurang ajar kan, kau ni! Malas aku nak cakap dengan kau"

"Eh, marah? Betul lah apa yang aku cakap"

"Sumpah doh. Mulut kau macam longkang. Cakap tu agak-agak lah wei. Terang-terang Allah cakap dalam surah Yassin ayat 60 yang syaitan tu musuh kita yang nyata. Dah tu kau cakap macam tu. Bapak kurang ajar kan kau ni"

"Hmm.. Tapi mustahil ke tak yang kadang, orang akan bersahabat dengan musuh sendiri?"

...to be continued

p.s : bajet je nak continued bagai. hahaa :p

5 comments:

nor amira said...

bila nak continue??? =)

Amirah said...

insya-Allah, soon :)

Pendy's said...

Salam..Mcm mana nak Follow blog Amirah?

Pendy's said...

Salam..macam mana nak Follow blog Amirah..

Amirah said...

Pendy : Boleh follow macam biasa dekat box follower tu :)