Disclaimer : Bak kata Juria Afina: "This is not a revelation, this is just a piece of my brain"
Simply put, dalam setiap penulisan ada FIKSI dan BUKAN FIKSI nya. Kalau terasa, tanggung sendiri :)

#You might find yourself in my writing(s), that's how I acknowledge your presence in my Qalb.

Wednesday

Sambung balik cerita dulu-dulu. Orang bercinta, kita pun nak bercinta jugakkkk. :p

Dulu, kalau sebut pasal cinta mesti tanya mama : "Ma, cinta tu macam mana?"

Dulu, kalau sebut pasal cinta mesti paksa abah jawab : "Dulu macam mana mama dengan abah kenal and bercinta?"

Dulu, kalau tengok cerita cinta, mesti malu-malu, gedik-gedik, muka pun jadi merah.


Dulu, kalau tengok part kiss-kiss, tutup muka sebab malu.

Dulu, kalau tengok orang peluk-peluk terus cakap dekat Mama : "Ma, mama kata kalau pegang-pengang nanti boleh mengandung. Habis diorang tu?"

Dulu, bila dengar orang cakap cinta monyet, terus tanya Mama : "Ma, kenapa diorang kata cinta monyet? Kita ni adik-beradik monyet ke?"

Tapi, dulu kalau tengok orang bercinta asyik dapat hadiah mesti terlintas : "Nak bercinta jugak!"

Hihii. Itu dulu. Sekarang? :p

Ini rentetan daripada entri sebelum ni.

No comments: