Disclaimer : Bak kata Juria Afina: "This is not a revelation, this is just a piece of my brain"
Simply put, dalam setiap penulisan ada FIKSI dan BUKAN FIKSI nya. Kalau terasa, tanggung sendiri :)

#You might find yourself in my writing(s), that's how I acknowledge your presence in my Qalb.

Saturday

Oh, dah hari pertama pada bulan empat dah?



Yoshh~ Cepatnya! Pejam... Celik.... Pejam.... Celik... Okay. Nampak sangat menipu. Maksud saya, Pejam...Celik...Mandi...Makan...Tengok tv....Berangan...Makan....Pejam.... Haaa~ Tup tup, dah empat bulan kita hidup pada tahun ni kan?

Yoshh~ Hari pertama bulan empat tuu! Orang semua happy-happy katanya. Ye lah. April Lembab katanya! Apa? Tak mengerti? Alahh. April Bodoh la yang orang selalu sebut tu. Isyy... Kasihan April. Apa kesalahan dia hingga orang sanggup panggil dia dungu, kan? Haihh~ Nasib kamu lah April *agak-agaknya kan, orang yang diberi nama April terasa tak? Hmm...*

p/s : Anak-anak, jangan main April Dungu lagi ye por eber and eber. Nanti kalau cik April dengar silap haribulan dia saman kamu on the ground of defamation. Jangan main-main. Rugi kamu nanti.

pp/s : Kawan-kawan, kalau kita yang ditipu dan penipuan itu pula menyebabkan satu lagi perkara yang mudharat kepada kita, suka kah kita?

ppp/s : Sebab itu dalam Islam, kalau bergurau pun mesti ada adabnya. Tidak boleh semberono.

No comments: