Disclaimer : Bak kata Juria Afina: "This is not a revelation, this is just a piece of my brain"
Simply put, dalam setiap penulisan ada FIKSI dan BUKAN FIKSI nya. Kalau terasa, tanggung sendiri :)

#You might find yourself in my writing(s), that's how I acknowledge your presence in my Qalb.

Sunday

Beginilah kami.

Semalam ,

Adik : *menyanyi lagu dynamite dengan begitu gembira sehingga terasa seperti mahu menari*
Me : *dengki* Isy... Adik ni tak habis-habis lah nyanyi lagu tu. Cuba lah nyanyi lagu lain.
Adik : *terus menyanyi tanpa menghiraukanku*
Me : Adik, stop it. Bising lah.
Adik : *dengan muka yang paling selamba, terus menyanyi*
Abah : Adik kan macam hot.fm. Lagu sama je dari pagi sampai lah malam. *sengih*
Me & Mama : *ketawa*
Adik : *terdiam*

Hari ini ,



Abah : *menyanyi lagu apa tah tapi yang pasti lagu 50-an*
Adik : Emphh... Lagu ni lagi.
Abah : *senyum dan terus menyanyi*
Adik : Emphh... Ulang part sama lagi. Eh, adik lupa. Abah kan hot.fm.
Me & Mama : *ketawa guling-guling macam tenggiling*
Abah : *hanya mampu tersenyum*

Kelmarin ,

*Adik dan Abah baru pulang dari kedai*
Adik : Kak Nur! Ohhh.... Kak Nur!
Me : Haa. Kenapa Adik ni?
Adik : Tade pe. Saje je.
Abah : Nur, tahu 'Mr.Bean' kan? Pernah tengok 'Mr. Bean' kan?
Me : Mestilah pernah.
Abah : Jap. Adik, buat muka 'Mr. Bean'..
Adik : *meniru muka Rowan Atkinson*
Abah : Muka ayah Mr. Bean Nur pernah tengok?
Me : Huh? *pelik*
Abah : *membuat muka* Ni lah muka ayah Mr. Bean. Tadi tu Mr. Bean.
Me : erk.?
Abah & Adik : *ketawa separuh mati*

Semalam ,

Me : Byol nak pergi Melaka bila?
Byol : Isnin dengan Selasa. Uishhh~ Bapak seronok! *sengih* Eh, Nur nak bb tak?
Me : Nak lah. Byol ada ke?
Byol : Kalau nak byol boleh buatkan. Tapi, bak duit.
Me : Hehehee. Byol belanja lahh...... *buat muka paling comel -konon*
Byol : Alaaa... Mana boleh ohh., Semua nak byol belanja. Susah lah macam ni. Nanti dah la kena bagi Abah half of my payment. Sakit oh. Nak pergi Melaka lagi, pergi shopping lagi, pergi holiday lagi.
Me : *kenyitkenyit mata*
Byol : *sengih dan dengan muka yang paling control untuk tidak senyum* Nur, you have to think. You never think, you know. So, think think think! *sila sebut perkataan think tiga kali laju-lahu ye jika ingin tahu bagaimana perasaan kami bila mendengarnya*
Akip & Adik : Ok. Ting ting ting. Masa habis.
Me : *ketawa guling-guling*

2 comments:

.:Farah Liyana:. said...

hello na :)

na said...

hello farah liyana!
gimme 5! :D
*hahaa. tak pasal2. ;p