Disclaimer : Bak kata Juria Afina: "This is not a revelation, this is just a piece of my brain"
Simply put, dalam setiap penulisan ada FIKSI dan BUKAN FIKSI nya. Kalau terasa, tanggung sendiri :)

#You might find yourself in my writing(s), that's how I acknowledge your presence in my Qalb.

Wednesday

Eid Mubarak

Kullu 'am wa antum bikhair! :D

Happy eid everyone! *lame, i know. i know. just shut up!*

Raya tahun ni tak se-seronok tahun-tahun lepas, without her. I swear I miss her a lot!

Sedih bila mengenangkan tak sempat nak jumpa beliau buat kali terakhir sebelum beliau pergi, walhal beliau banyak kali mengatakan ingin berjumpa. Dan lebih sedih bila terkenangkan wajah beliau pada kali terakhir kami bersua. Ya rabb! Pilu~ Tapi, tidak mengapalah. Yang berlalu, usah dikenang. Setiap yang hidup, pastikan kembali. -.-

ragam raya 2010 :


I

Uncle R : RL, bila RL masuk belajar?

Me : Next week.

Uncle R : Oh... RL dah ada boyfriend?

Me : *huh? kenapa tiba-tiba?* Belum. Siapalah yang nak. Orang pun tak sudi.

Uncle R : Eleh. Takde konon. Entah-entah RL jual mahal kan?

Me : Ya rabb. Sungguh lah.

Uncle R : *pandang sinis* Nak Uncle carikan? Boleh kenalkan dengan R.


II

Kak U : Eh, awak! *senyum lebar*

Me : Iye.. :D

Kak U : Awak dah masuk Gombak dah?

Me : Belum lagi. Tak lama lagi lah tu, insya-Allah.

Kak U : Haa... Nanti dah masuk sana, jangan lupa cari S. Dia ada kat sana. Ambil engineering. Tahu kan?

Me : Insya-Allah. Selalu juga dengar nama dia.

Kak U : Awak cam kan yang mana satu? Kenal kan?

Me : Hehee. Tak. Tahu nama je. Orangnya tak cam lagi.

Kak U : Isy.. Cam kan lah. Nanti jumpa kat sana, okay. *muka memberi harapan*

Me : Insya-Allah. Tapi, Dept Law dengan Engin kan jauh.

Kak U : Alaa.. Dah ada kat tempat sama. Cari sampai dapat.

Me : Insya-Allah. =.="


III

Sedang duduk berborak dengan mama.

Mama : RL, perasan takudak lelaki yang salam dengan MT semalam?

Me : Haa. Anak Aunty B. Kenapa?

Mama : Hmm.. Dia lah anak Aunty B yang masuk IIU tu.

Me : Lahh.. Ye ke? Ingatkan dia yang sulung. Betul dia tu S?

Mama : Haa lah. Salam dengan MT tapi pandang kamu. Budak bertuah betul.

Me : Eh.. Dia pandang MT lah Ma.

Mama : Tak lah. Mama nampak. Salam lain pandang lain.

Me : *Alahaiii.. Kalau dia cam dekat Gombak, langsung takde can nak buat jahat* :(


IV

Kak A : *mengetuk tingkap kereta* RL! Cepat sikit! Kitorang nak pergi dah.

Me : Sat. Sat.

Uncle L : RL, nanti kat sana jangan tak nyanyi pula.

Me : Iyo lah, uncle.

Uncle L : Awak nak nyanyi lagu apa? *terus meletakkan tangan seperti penyanyi nasyid dan nyanyi : Sepohon kayu, daunnya rimbun.... Lebat buahnya...........*

Kak A : *ketawa* Isy. Tak baik lah Uncle L ni.

Me : Boleh juga. Tapi, kita dangdut lah malam ni!! ^.^

Mereka : *ketawa*


V


Abang I : RL, best kan karok malam tadi?

Me : Hmm. :D

ML : Next year, ML semua nak pergi. Mak-mak ayah-ayah semua nak ikut, okay?

Me : Jom lah! Kita tengok ML pula yang nyanyi.

Abang I : *sengih* Nasib baik Abang I tak pernah jumpa RL lagi kat luar. Jangan ingat PJ tu besar... *senyum sinis*

ML : Habis lah RL... Abang I ni banyak kenal orang.... Nanti kantoi dengan someone.

Me : Heheee *eleh. tak takut. hari tu dah kantoi dengan H, habis kecoh satu family TN, tapi tak sampai pun dekat kalian. kih3*



so, misi saya kali ini:
-berhati-hati jika mahu keluar dengan jantina berlawanan jika tidak mahu jadi bahan bila pulang ke desa
-menjadi seorang yang witty agar dapat cepat-cepat jawab andai mereka timbulkan soal yang tak sepatutnya
-cuba menjadi sibuk agar tak perlu selalu berjumpa dengan S
-menjadi seorang pelajar yang baik dan berdedikasi di Gombak! ;p
-atau......mengubah imej ketika di sana agar tak dapat dikenal pasti olehnya. *evil laugh
sekian.

2 comments:

Hojikuzai said...

sedap nasi ayam... hohohoo~

na said...

terima kasih. :D