Disclaimer : Bak kata Juria Afina: "This is not a revelation, this is just a piece of my brain"
Simply put, dalam setiap penulisan ada FIKSI dan BUKAN FIKSI nya. Kalau terasa, tanggung sendiri :)

#You might find yourself in my writing(s), that's how I acknowledge your presence in my Qalb.

Tuesday

to all ladies,

kak oya texted me this:
PLEASE READ THIS:
It's normal when u're in ur 20s, u'll look very2 the 'MENGANCAM'....
When u're @ 30s, u begin to behave 'BERMACAM-MACAM'....
When u turn 40s-50s, u'll feel 'TERANCAM' and sadly,
when u reach above 60s, orang langsung tak blh 'CAM'..

-------------------------------
ok, today's thought:
haha. btul ke statement tu? hmmm... rasenye certain je kot. like me, i dont think so kot. [haha. perasan bgs] ok ok. hmmm.. sebenarnya, not all ladies camtu la. ade yg above 80 pun maintain je mengancam. tak pakai botox haaa.. ape yg penting? kerjasama.... haha. bkn la. ape yg penting, hati mesti maw baek la. senang cite; muke buruk, perangai buruk, buruk la kaw! haha.
hmm.. kat dunia ni, macam2 orang. like abg mail said: "manusia ni macam2. lain caranya. ade yg 'cepat', ade yg 'lambat'. lain org, lain ragam. lain org, lain caranya". hmm! btul tu! laen org laen ragam. aq tgk, aq perhati, aq teliti, manusia ni an.... kalo org wat silap sekali eventhough mende tu kecik je, mesti die da di-cop jahat wpun selama ni die wat seribu kebaikan. kenapa ye bole jadi camtu? patut ke kte wat camtu? ape hak kita untuk mengatakan seseorang itu jahat? ok, fine! kalo die wat jenayah ke ape, of course la die di-kategorikan sebagai jahat an. but to me, it isnt fair. mesti ade sebab dan punca mende ni terjadi. ye lah... setiap masalah pasti ada sebabnya, setiap perkara yang terjadi tentu ade puncanya betul tak. so, jgn la kita asek nk pandang rendah kat seseorang. sgt la tak bgs. itu same je cam kita menghukum org tu. sedar ataupun tidak, kita pasti indirectly akn mengguris perasaan seseorang. haihh.. apa yang penting? kerjasama.... haha! bkn kerjasama la. apa yang penting, kita cube betulkan dulu persepsi kita terhadap seseorang. ingat! setiap penyakit, pasti ada ubatnya.. setiap persoalan, pasti ada jawabnya. setiap permasalahan, pasti ade penyelesaiannya.
she says;
-people these days suke sgt talk bad bout others. itu sgt la tak baek. haihh. i'm not saying this to show that i'm good or what, tp, kalau difikir-fikirkan, cube kita put ourselves in their shoes.
-hmm... ntah le. =.=

No comments: