Disclaimer : Bak kata Juria Afina: "This is not a revelation, this is just a piece of my brain"
Simply put, dalam setiap penulisan ada FIKSI dan BUKAN FIKSI nya. Kalau terasa, tanggung sendiri :)

#You might find yourself in my writing(s), that's how I acknowledge your presence in my Qalb.

Friday

Jujur

Sometimes, you just can't be too honest -especially about your feelings.

    Bimbang juga kongsi benda yang mungkin hanya akan disalahertikan oleh
    orang.
    Bimbang kalau-kalau dikata pula. Sedangkan hati tulus tidak punya maksud 
    terselindung.

Sigh~

Betul lah orang kata;
      apa-apa kena report pada Allah dulu, 'bincang' dengan Allah, 'consult'
      dengan Allah, 'minta pendapat' dari Allah.

Sebab, Allah itu pemilik segalanya. I mean, yes. SEGALANYA. Nothing escapes His knowledge. Tak ke?

Hmm. . .

Betul lah orang kata, kalau Allah nak uji. Sekejap je. Dan, papppp!

Ambil kau! Tuhan nak tengok betul ke kau betul-betul tawakkal pada Dia.

Allahu robbi.

   Satu, boss dan working environment best (so far).
   Satu lagi, career development dan exposure inshaa Allah bagus.

Aigooooo~ :(

Berkali dah Allah uji begini. Sungguh, konsep tawakkal pada Allah itu bukan mudah. Lagi-lagi bila yang diberi pilihan itu bila ditimbang tara, kebaikan dan keburukan sama banyaknya.

Allah, betul-betul nak ajar konsep kembali pada Tuhan.

Mohon du'a-nya? Please?

Thursday

Err. . .

Kadang sifat perasan tu kena simpan sikit, tak ke?

Buatnya tak mengena. . .

. . .malu nanti wak.

Teehee~

xoxo,
Me

Saturday

Perasaan itu. . .

. . . yang dah lama tak menyinggah dalam sanubari;

      Datang semula, lepas kejadian semalam.

      And, I don't think I like it.

      (tarik nafas dalam, hembus)

      Lord, may it not be a bad sign.

      *crossing fingers*

xoxo, 
   A

Thursday

T.T

Ini, post luah perasaan.

Okay, first time rasa sedih pergi iv, balik rasa sedih.

Sebab tahu tak perform.

Sebab blank.

Sebab tak tahu nak goreng apa.

Padahal, satu kaki dah dapat. Tinggal nak satu kaki je lagi lepas.

Sedih.

Sumpah sedih.

*nangis bawah bantal*

Friday

Syurga is worth it, always.

an-nahl ayat 126:

dan jika kamu memberikan balasan,
maka balaslah dengan balasan yang sama dengan siksaan ke atas kamu.
akan tetapi:
jika kamu bersabar,
sesungguhnya itulah yang lebih baik,
bagi orang2 yang sabar.

#jomrandomkindness hari ini adalah jom pilih untuk tidak balas. jom cuba untuk biarkan.

dan jom lawan desakan hati yang justify balasan kita sebab orang buat kita dulu.

kita manusia. pastinya ada hari tersinggung, ada masa terpecah. justeru, ada detiknya kita melantun dan membalas semula.

itu refleks, namanya.
orang pukul, kita tepis.
orang tumbuk, kita tangkis.

aku juga antara manusia begitu.

tapi jom cuba.

orang datang pada kita bawak parang, bawak pedang, bawak apa sahaja--
kita angkat kaki.

pilih untuk kalah di dunia.

syurga is worth it.
always.

-fynn jamal