Disclaimer : Bak kata Juria Afina: "This is not a revelation, this is just a piece of my brain"
Simply put, dalam setiap penulisan ada FIKSI dan BUKAN FIKSI nya. Kalau terasa, tanggung sendiri :)

#You might find yourself in my writing(s), that's how I acknowledge your presence in my Qalb.

Friday

Awak,

saya rindu.

Noktah.

Sunday

"J, aku rasa dia datang balik"

"Kau ambil ubat tak?"

Geleng.

"Kenapa?"

Diam.

"Lepas ni, siap. Kita pergi hospital ambil ubat"

"J. . . "

"10 minit. Aku datang"

And the rest is history.

Friday

Jujur

Sometimes, you just can't be too honest -especially about your feelings.

    Bimbang juga kongsi benda yang mungkin hanya akan disalahertikan oleh
    orang.
    Bimbang kalau-kalau dikata pula. Sedangkan hati tulus tidak punya maksud 
    terselindung.

Sigh~

Betul lah orang kata;
      apa-apa kena report pada Allah dulu, 'bincang' dengan Allah, 'consult'
      dengan Allah, 'minta pendapat' dari Allah.

Sebab, Allah itu pemilik segalanya. I mean, yes. SEGALANYA. Nothing escapes His knowledge. Tak ke?

Hmm. . .

Betul lah orang kata, kalau Allah nak uji. Sekejap je. Dan, papppp!

Ambil kau! Tuhan nak tengok betul ke kau betul-betul tawakkal pada Dia.

Allahu robbi.

   Satu, boss dan working environment best (so far).
   Satu lagi, career development dan exposure inshaa Allah bagus.

Aigooooo~ :(

Berkali dah Allah uji begini. Sungguh, konsep tawakkal pada Allah itu bukan mudah. Lagi-lagi bila yang diberi pilihan itu bila ditimbang tara, kebaikan dan keburukan sama banyaknya.

Allah, betul-betul nak ajar konsep kembali pada Tuhan.

Mohon du'a-nya? Please?

Thursday

Err. . .

Kadang sifat perasan tu kena simpan sikit, tak ke?

Buatnya tak mengena. . .

. . .malu nanti wak.

Teehee~

xoxo,
Me

Saturday

Perasaan itu. . .

. . . yang dah lama tak menyinggah dalam sanubari;

      Datang semula, lepas kejadian semalam.

      And, I don't think I like it.

      (tarik nafas dalam, hembus)

      Lord, may it not be a bad sign.

      *crossing fingers*

xoxo, 
   A